Projectleider kunsteducatieprogramma ‘Word Up’.

Voor het innovatieve kunsteducatieprogramma Word Up ben ik als projectleider eindverantwoordelijk voor de realisatie en begeleiding van het project ‘Word Up’.

‘Word Up’ leert jongeren praten over sombere gevoelens
De mentale gezondheid van jongeren staat onder grote druk. Klachten over angst, depressies en suïcidale gedachten zijn explosief gestegen. Praten over hoe het echt met je gaat, helemaal als het gaat over sombere gevoelens of suïcidale gedachten, vinden veel jongeren enorm lastig. Daarom lanceerden Museum van de Geest in samenwerking met GGD Kennemerland het innovatieve kunsteducatieprogramma ‘Word Up’, bedoeld voor leerlingen in het voortgezet- en beroepsonderwijs. Het Nova college in Haarlem had 19 januari jl. de primeur en gaat in 2022 met het project van start met studenten van de richting Sociaal Werk.

De kracht van Kunst educatie
Creatieve professionals geven jongeren nieuwe tools om te praten over sombere gevoelens en negatieve gedachten zoals ‘Je eigen script schrijven’ met Spoken Word-artist Elten Kiene, ‘Je hoofd op papier krijgen’ met illustrator Evangeline Agape of je eigen gebruiksaanwijzing analyseren met schrijfster en illustrator Barbara Tammes. In het museum krijgen de leerlingen een audiotour van rapper Willem de Bruin, die zijn ervaringen deelt over de keerzijde van ‘fame’ en hen vragen stelt om zo hun eigen gebruiksaanwijzing vorm te geven. Zodra inspiratie is opgedaan in het museum gaan jongeren hun eigen Word Up expositie maken op school én in de online expositieruimte van Museum van de Geest.

Over Word Up
Word Up is een samenwerking van GGD Kennemerland en Museum van de Geest. Het valt onder het Zero Suïcide project van GGD Kennemerland en GGZ inGeest, in nauwe samenwerking met 113. De Kick Off van het project vod plaats op 19 januari 2022 in het Nova College in Haarlem. Op deze dag werd tevens het online platform Word Up gelanceerd.

Taak

Projectleider

  • Cliënt

    Museum van de Geest, GGD Kennemerland & 113 Zelfmoordpreventie

HET ONLINE PLATFORM 'WORD UP'