Project The Mindful Museum Manchester Art Gallery

In de afgelopen vier jaar heeft The Mindful Museum mindfulness activiteiten ontwikkeld binnen hun leerprogramma’s met een scala aan doelgroepen, waarbij zij onderzoeken hoe deze waardevolle vaardigheid kan worden gebruikt bij de beleving van kunst. De afgelopen 2 jaar heb ik intensief intercollegiaal contact met Louise Thompson, Health and Wellbeing Manager of the Manchester Art Gallery waar wij veel spreken over ons werk.

In ga ik in mei 2022 voor een 10-daags werkbezoek aan de Manchester Art Gallery. Ik heb het genoegen te mogen assisteren bij een bijzonder wetenschappelijk onderzoek mindful kijken naar kunst dat in het museum zal plaatsvinden door het museum i.s.m. de professor & PhD Promovenda van de Universiteit in London. Deze ervaring van 30 minuten geeft bezoekers de mogelijkheid om meer te weten te komen over hun eigen lichamelijke reacties op kunst, terwijl ze ook deelnemen aan een begeleide mindfulness-oefening. Tijdens dit evenement krijgt elke bezoeker een polssensor die in realtime zijn reacties en reacties op de kunstwerken in de ruimte registreert. Aan het einde van de sessie zal iedereen verslag uitbrengen over zijn ervaring door middel van verschillende vragenlijsten en een open discussie met MAG- en Goldsmiths-medewerkers. De data helpen ons meer te weten te komen over de manier waarop we met kunst omgaan!

Daarnaast sluit ik aan bij de mindfulness session Take Notice, assisteer ik kunstenaar Naomi Kendrick bij het leiden van Mindful Marks-sessie in galerieruimte en mag ik tot mijn grote genoegen zelf een Mindful Art Session begeleiden in het museum.

MEER INFORMATIE