Programma Mindful in de Dakkas Stadsklooster Haarlem

Voor Stadsklooster Haarlem ontwikkelde ik een Mindfulness Based programma gericht op hun pijlers – stilte, aandacht en schoonheid beleven in Haarlem. Stadsklooster nodigt je uit de stad te ervaren als een plek om naar binnen te keren, stil te zijn en te verbinden met anderen. Restaurant DeDAKKAS bevindt zich op het dak van parkeergarage de Kamp in het centrum van Haarlem. In DeDAKKAS hangen foto’s van Haarlemse fotografen, jong en minder jong talent, meer of minder gevestigd als fotograaf. Om de zoveel tijd wisselen zij de werken.

DOEL
Mindful in DeDAKKAS laat je kennis maken met mindfulness; de levenskunst om aanwezig te zijn in het hier en nu.

HOE WE DIT DOEN
Elke week verdiepen we een ander thema, zoals de meditatiehouding, aandacht, stilte midden in de onrust, mindful in contact met anderen en de schoonheid van mindful leven. Na afloop genieten we in stilte van een overheerlijk en voedzaam ontbijt van DeDAKKAS. Het programma is samengesteld door contemplatieve tradities en met wetenschappelijke inzichten op het gebied van onder andere psychologie, onderwijs, neurowetenschap en polyvagaaltheorie. De mindfulness based enquiry een belangrijkste werkvorm die ik toepas om de uit te nodigen tot zelfonderzoek en reflectie.

KERNBOODSCHAP
Mindful in DeDAKKAS laat je kennis maken met mindfulness; de levenskunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Midden in de drukte van het leven, midden in de drukte van de stad verkennen we thema’s die ons raken op het gebied van stilte, aandacht en schoonheid

DOELGROEP
Dit aanbod is geschikt voor iedereen die het leven intenser wil (be)leven, meer en intenser wil genieten. Iedereen is welkom aan te sluiten; met of zonder klachten, jong of oud, welke naam je ook draagt, waar je ook vandaan komt of waar je ook in gelooft.

HANDELINGSPERSPECTIEF
Na afloop hebben de deelnemers:
• Kennis gemaakt met mindfulness en ervaren wat mindfulness voor hun betekenen
• Een manier ervaren om rust te vinden te midden van de drukke stad
• Praktische handvatten om meer plezier te ervaren en te genieten van de dagelijkse dingen

Projectleider Stadsklooster: Judith de Wildt
Programmaontwikkeling: Jolien Posthumus
Fotograaf: Jaap Kroon Fotografie

Taak

Ontwikkelen Mindfulness Based Programma

  • Cliënt

    Stadsklooster Haarlem

Lees meer