Mindfulness in het Museum tijdens Nationale Museumweek 2022

De Museumvereniging organiseert elk jaar, als onderdeel van haar collectieve promotie van musea, de Nationale Museumweek. Dit jaar zal de Nationale Museumweek van 4 t/m 10 april gehouden worden. Het thema is ‘Open je wereld’.

Nederlandse musea en Museumvereniging omarmen Mindfulness in het Museum. Tijdens de kick-off van Museumweek ga ik met Splinter Chabot in gesprek over Mindfulness in het Museum en vertelde ik aan andere musea meer over het programma in Museum van de Geest. Uiteraard kun jij tijdens Museumweek mindfulness beoefenen, in diverse musea verzorg ik mindfulness sessies deze week.

Mindfulness in het Museum
Mindfulness stimuleert je welzijn, helpt om beter om te gaan met de lastige kanten van het leven, en bevordert je geestelijke gezondheid en gevoel van welbevinden. Kunstwerken zijn een mooie bron of ‘anker’ om mindfulness mee te oefenen. Mindfulness ervaar je onder andere met je zintuigen, zoals kijken. Een museum is daarmee een fijne, toegankelijke plek. Je stapt even uit de waan van de dag, kijkt naar kunst, en laat je verwonderen.

Mindfulnesssessies tijdens Museumweek 2022

Taak

Professional gespecialiseerd in mentale gezondheid en mindfulnesstrainer

  • Cliënt

    Museumvereniging

JOLIEN POSTHUMUS OVER 'MINDFULNESS IN HET MUSEUM" MUSEUMWEEK

Jolien in gesprek met Splinter Chabot over Mindfulness in het Museum

Presentatie Kick-off Museumweek 'Mindfulness in Museum van de Geest'