Symposium Mindfulness in het Museum vanuit het Teylers Museum

>> Vanwege Corona is dit symposium, dat op 11 april 2020 plaats zou vinden, komen te vervallen. Maar in het najaar van 2022 vindt een nieuwe editie plaats in Museum van de Geest | Dolhuys in Haarlem Het programma is aangepast op de laatste (internationale) ontwikkelingen!

Waar je in in diverse landen in  musea kunst kunt bekijken door deel te nemen aan Mindfulness Based programma`s die zij aanbieden, blijkt dit in Nederland toch moeilijk van de grond te komen. Er zijn wereldwijd meerdere musea die de toepassing van mindfulness in de museale sector verkennen. In deze open dialoog Mindfulness in het Museum gaan we met elkaar in gesprek vanuit Teylers Museum Haarlem om deze informatie met elkaar te delen.

Louise Thompsen, Health and Wellbeing Manager at Manchester Art Gallery and Museums and Wellbeing Consultant, spreken over hoe het hun gelukt is mindfulness succesvol te hebben geïntegreerd in de leerprogramma`s en de meerwaarde van The Mindful Museum programma’s.

Peter Thissen, mindfulnesstrainer en kunsthistoricus en Linda Eversteijn, mindfulnesstrainer en kunstcurator, zetten zich in Nederland al jaren in om mindfulness en museum te verbinden, zij vertellen ons over deze missie en laten ons zelf Kunst en Mindfulness ervaren.

Programmamaker: Jolien Posthumus
Geproduceerd door: Jolien Posthumus