Programma Mindful Art Healing Stedelijk Museum Alkmaar

BOEK BINNENKORT JE TICKET

IN ENGLISH PLEASE

UPDATE: ER VOLGT IN DE ZOMER VAN 2022 EEN NIEUW MINDFULNESS AANBOD

Voor Stedelijk Museum Alkmaar ontwikkelde ik een Mindfulness Based programma gericht om kunst bekijken op een mindful wijze bij de tentoonstelling ‘Weids! Met aandacht bij de prachtige Noord Hollandse landschappen.

DOEL
Bezoekers uit de dagelijkse drukte laten stappen om met aandacht bij kunst te aanwezig te zijn.

HOE WE DIT DOEN
We bieden stilteactiviteiten, die vóór openingstijd plaatsvinden, die uitnodigen om op een andere manier naar kunst kijken in plaats vanuit een historisch oogpunt. Het programma is samengesteld door contemplatieve tradities en met wetenschappelijke inzichten op het gebied van onder andere psychologie, onderwijs, neurowetenschap en polyvagaaltheorie. De mindfulness based enquiry een belangrijkste werkvorm die ik toepas om de uit te nodigen tot zelfonderzoek en reflectie.

KERNBOODSCHAP
Mindful kijken naar kunst heeft een positief effect op lichaam en geest en levert een bijdrage aan de kwaliteit van leven.

DOELGROEP
Dit aanbod is geschikt voor iedereen die het leven intenser wil (be)leven, meer en intenser wil genieten. Iedereen is welkom aan te sluiten; met of zonder klachten, jong of oud, welke naam je ook draagt, waar je ook vandaan komt of waar je ook in gelooft.

HANDELINGSPERSPECTIEF
Na afloop hebben de deelnemers:
• Ervaren hoe is om op deze bijzondere wijze naar kunst te kijken
• Een manier ervaren om rust te vinden door het bekijken van kunst
• Een nieuwe wijze ervaren om eigen mentale en lichamelijk welzijn te onderzoeken

Taak

Programmamaker en trainer

  • Cliënt

    Stedelijk Museum Alkmaar