Hybride Privilege Walk vanuit De Balie

In opdracht van mindfulness beroepsvereniging VMBN produceerde Jolien de Hybride Privilege Walk. Het bestuur van de beroepsvereniging had de TF Diversiteit & Inclusie gevraagd de ledendag 2021 te programmeren. Vanuit De Balie Amsterdam duidde de TF de missie en doelstelling van de TF en verzorgde Amir Nazar een hybride Privilege Walk. Zo maakten we als werkveld letterlijk de eerste stap om dit thema te verkennen.

DOEL
De VMBN heeft in 2020 de TF Diversiteit en Inclusie samengesteld met als doel de VMBN en de mindfulness gemeenschap inclusiever te maken. Om hier actieve stappen in te kunnen verkennen we deze dag samen hoe de VMBN de mindfulnesswereld in het algemeen meer divers te maken in al zijn facetten.

HOE WE DIT DOEN
Door De Privilege Walk maakten we vanuit De Balie als werkveld letterlijk de eerste stap om dit thema te verkennen en te kunnen wat het startpunt is. Het doel van deze activiteit is te leren hoe je macht en privileges kan herkennen en hoe deze ons beïnvloeden ook al zijn we ons daar niet van bewust. Het doel is niet om de leerlingen die meer macht, privileges of meer hulpbronnen hebben te beschuldigen, maar om de obstakels en de hulpbronnen in het onderwijsproces duidelijk te identificeren.

KERNBOODSCHAP
De wereld waarin we leven gaat alsmaar sneller en verandert voortdurend. Vandaag lijkt niet meer op gisteren en morgen is onvoorspelbaar. Die laatste laat ons kijken naar racisme en de plaats die racisme hier en nu, in onze samenleving en de rol die wijzelf hierin spelen. Mindfulness reikt ons een open, milde en niet-oordelende blik aan om naar die transformatie te kijken.

HANDELINGSPERSPECTIEF
Na afloop weten de leden:

  • Wat privileges zijn
  • Waar ze zelf staan op de privilege lijn
  • Wat het doel is van de TF D&I is en wat dit voor hen als trainer kan betekenen

Presentatie: Hong-Ling Chi en Zohair Elabd
Begeleiden Privilege Walk: Amir Nazar
Programmaontwikkeling: TF Diversiteit & Inclusie en Jolien Posthumus
Productie: Jolien Posthumus

Taak

Producent en programmamaker

  • Cliënt

    Beroepsvereniging Vereniging Mindfulness Based Nederland