MuseumNext Summit | Museums, Health & Wellbeing Summit

Dit is de beste manier om dit jaar te beginnen! Deelnemen aan MuseumNext Summit vanaf 31 januari. Inspirerende presentaties en praktisch advies over kunst en welzijn van museumprofessionals van over de hele wereld. Ik ben zo blij om te zien dat Mindfulness ook deel uitmaakt van het programma.

Ik kan niet wachten op de inspirerende presentatie Welzijn met Vincent van mijn opdrachtgever Ann Blokland, senior conservator onderwijs en Sarah Broekhoven, conservator onderwijs van het Van Gogh Museum. Het Van Gogh Museum wil de kunst en het leven van Vincent van Gogh toegankelijk maken voor een divers publiek. Van Goghs geestesziekte is een belangrijk onderdeel van zijn verhaal en het museum vond dat het hoog tijd werd dat we er meer open over waren! Door samen met jongvolwassenen en gezondheidsprofessionals een ‘mental health programma’ te ontwikkelen, willen we een positieve bijdrage leveren aan hun welzijn. Met Vincent als uitgangspunt willen zij de dialoog bevorderen, creatieve tools bieden en diversiteit omarmen. Het is een genoegen om een ​​op maat gemaakt Mindfulness Based programma het hen te ontwikkelen.

En ook zal de geweldige Louise Thompson, Health and Wellbeing Manager van de Manchester Art Gallery spreken over het gebruik van trauma sensitieve mindfulness in musea. Na 2 jaar intercollegiaal contact met Louise Thompson, ga ik in mei 2022 voor een 10-daags werkbezoek aan de Manchester Art Gallery. Ik heb het genoegen te assisteren bij een wetenschappelijk onderzoek Mindful Kijken naar Kunst die in het museum zal plaatsvinden in samenwerking met de Professor & PhD student van de Universiteit in Londen. Tijdens deze week zullen we ook programma’s in het museum faciliteren rond mindfulness, kunst, gezondheid & welzijn tijdens Metal Health Week.

OVER HET MUSEUMVOLGENDE MUSEA, HEALTH & WELLBEING TOP
31 januari – 2 februari 2022

Inspirerende ideeën en casestudy’s van mensen die opkomen voor gezondheid en welzijn in musea. Studies tonen aan dat musea stress bestrijden, sociaal isolement verminderen, het gevoel van eigenwaarde vergroten en zelfs kunnen leiden tot een langer leven. Dus, als we verder kijken dan de Covid-crisis, is het nu tijd voor musea om zich te concentreren op gezondheid en welzijn? De Museums, Health and Wellbeing Summit zal inspirerende presentaties en praktisch advies samenbrengen van degenen die dit werk leiden in musea over de hele wereld. Van het verbeteren van de geestelijke gezondheid tot het bestrijden van sociaal isolement, het opbouwen van veerkracht bij kinderen tot het helpen van mensen met leeftijdsgerelateerde aandoeningen wat de toekomst biedt voor gezondheid, welzijn en musea.