Mindfulnesstrainingen en Stiltedagen

Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. De geest wordt rustiger en je piekert minder en hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en je kunt beter je grenzen bewaken. Daardoor ontstaat er direct ruimte voor plezier en ontspanning en genieten we vaker van dagelijkse dingen en onze naasten.

Mindfulness is een waardevolle welzijnsskill waar we ons leven lang plezier van hebben.  Als mindfulnesstrainer leer ik jou de welzijnsvaardigheid waarmee we ons gevoel van welbevinden vergoten. Door het werken met buttom-up lichaamswerk en top-down inzichten wordt er ruimte gecreëerd voor een nieuwe visie en perspectief. Ik heb in de loop der jaren gezien hoe transformationeel mindfulness kan zijn voor iemands geestelijke gezondheid.

Mindfulness wordt gerekend tot de derde generatie gedragstherapie. Ik ben als mindfulnesstrainer aangesloten bij GGZ psychologie- en psychotherapie praktijk PVKO Haarlem en ben trainer bij het trainings- en opleidingsinstituut Centrum voor Mindfulness in Haarlem. Als mental health professional ontwikkel ik programma’s voor diverse culturele organisaties. 

Mindfulness Based aanbod
– Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)
– Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT)
– Individuele Mindfulness Based Cognitive Therapy (iMBCT)
– Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL)
– Interpersoonlijke Mindfulness (IPM)
– Trauma-Sensitive Mindfulness Training (TSM)
– Mindfulness Based Art Therapy (MBAT)