Mindfulness en Muziek

Het doel van de projecten Mindfulness & Muziek is mensen samen te brengen die professioneel werkzaam zijn in de muziek en om mensen mindfulness te laten beoefenen door middel van muziek; dit kan muziek luisteren, maken of beleven zijn.

Studies wijzen uit dat zowel mindfulness als muziek een heilzaam effect heeft op ons welzijn. Beide bestrijden stress, verminderen sociaal isolement, vergroten ons gevoel van eigenwaarde en zelfs kunnen leiden tot een langer leven. Ze bevorderden onze creativiteit, draagt bij aan eigenheid en authenticiteit en helpt ons de juiste balans te vinden tussen uitdaging, veerkracht en ons belastbaarheid.

Wij werken hierin actief samen uitvoerend, creërend, onderwijs, onderzoek, organisatie, orkest of ensemble, en fysiek & mentaal welzijn.

Muziek maken, als amateur of als professional, is een prachtige kunstvorm, die ruimte biedt voor artistieke en mentale zelfontwikkeling ons ons verbindt. Muziek luisteren maken en luisteren verbindt werelden, en neemt ons mee naar andere werelden. Het neemt ons mee naar diverse stromen in de wereld om ons heen, en raakt de diverse lagen in ons eigen binnenwereld.

Muziek is bij uitstek een uitlaatklep, maar ook bij kan dragen aan een betere mentale balans. Muziek kan de energizer zijn waarmee je in beweging komt, maar kan ook de ingang zijn naar een sterkere zintuigelijke ervaring in de interne wereld.

Het laat ons aansluiten bij de symfonie van de geschiedenis, het heden en de toekomst. De diverse klanken, tonen, ritmes en kleuren verrijken ons mens-zijn.

Mark to the Music X Amsterdam Dance Event