Mindful Stiltedag Haarlem

Een Mindful Stiltedag is als een mini-retraite. Het is een heerlijke dag helemaal voor jezelf. Een soort pauzeknop, een onderbreking van het dagelijkse drukke leven.

De stilte actief opzoeken. Gek idee? Nee zeker niet!
Stilte is actieve zelfzorg, een menselijke deugd, een andere manier om te luisteren in een wereld waarin we heel veel praten. Wanneer je rust op de plek waar je nu staat in het leven, hier vertraagt en verstilt, kun je voelen hoe het met je is. Er ontstaat ruimte voor reflectie, wijsheid, creativiteit en nieuwe inzichten.

Even niks moeten, maar gewoon ‘zijn’. In stilte.
Veel van ons herkennen het ongemak dat we in eerste instantie tegen kunnen komen als we stoppen met doen. Een hoofd dat vol zit, een lichaam dat door raast, gevoel van weerstand, irritatie, onrust. Tijdens deze Stiltedag word je op professionele wijze door dit proces naar de Stilte begeleidt. Zo kun jij zijn in plaats van doen.

Het is een dag vol zelfzorg in het prachtige monumentale pand, het Poortgebouw van Elswout, een van de oudste bewaarde landgoederen in Nederland met een parkachtige begroeiing en met veel stinsenplanten. Ook krijg je tijdens deze dag diverse praktische handvatten aangereikt zodat je ook in jouw dagelijkse leven met minder stress en meer aandacht, rust en zelfzorg kunt leven.

“Jolien heeft mij een paar jaar geleden op een prettige manier kennis laten maken met stilte tijdens de Stiltedag. Ik was nieuwsgierig maar vond het ook spannend. De nadruk werd gelegd op ‘het niet fout kunnen doen’ wat mij erg geholpen minder over mijzelf te oordelen. Ik heb de mindfulnesstraining ook gevolgd en blijf met regelmaat terugkomen op een Stiltedag, heel waardevol.” – deelnemer Stiltedag en achtdaagse mindfulnesstraining


Over Jolien
Ik ben als ervaren trainer van training- en opleidingsinstituut CvM volledig opgeleid en gecertificeerd op het hoogste niveau (VMBN categorie 1 geregistreerd & VVM Mindfulness Professional geregistreerd). Ik ben aangesloten bij CVM en psychologenpraktijk VKTO waar ik zowel individueel als in groepsverband mindfulnesstrainingen geef. Mindfulness Based Educatie & Inquiry, Deep Democracy, de 5 manieren naar welzijn en wetenschappelijke inzichten op het gebied van onder andere psychologie, onderwijs, neurowetenschap en polyvagaaltheorie zijn de sleutel tot mijn professionele praktijk. Lees meer over Jolien 

De Stiltedag is geschikt voor iedereen met en zonder ervaring op het gebied van mindfulness en meditatie. Neem bij twijfel over deelname gerust contact op.

Draag bij voorkeur gemakkelijk zittende kleding en neem warme sokken mee aangezien we onze schoenen uitdoen. Neem ook een flesje water mee. Je ontvangt het boek Mindfulness in het veld van aandacht dat eerder van Jolien verscheen.

Oefeningen
De mindfulnessoefeningen zijn meditaties uit de mindfulness-, compassie en interpersoonlijke mindfulnesstraining. De zitmeditatie, liggende aandachtsoefening en reflectieve oefeningen maken deel uit van het programma.

Programma
10:00 – 10:15 | Start van de dag
10:45 – 15:45 | Meditatie beoefening, stiltelunch en een wandeling in stilte
16:45 – 17:00 | Uit de stilte & afronden

Kosten
€ 125,00 inclusief btw

Deze Stiltedag is inclusief:
– gebruik van matje, meditatiekussen en deken op locatie
– vegetarische lunch en snack in de middag door cateraar BiHealthy
koffie/thee en (gezonde) snacks & fruit
– professionele begeleiding door categorie 1 trainer
– een exemplaar van het boek Mindfulness in het veld van aandacht (t.w.v. €18,50)

mindfulness poortgebouw haarlemDe trainingen worden gegeven in het Poortgebouw van het prachtige Elswout; het eerste gebouw waar je als het ware doorheen moet lopen voordat je het landgoed betreedt. De ingang is na de poort direct rechts door het hek. Meer informatie over Elswout is te vinden op de website van Staatsbosbeheer. Er is daar altijd voldoende ruimte om je auto (betaald) of fiets (kosteloos) te parkeren op de daarvoor bestemde plekken.

Het Poortgebouw van Elswout
Elswoutslaan 12a
2051 AE Overveen, Haarlem

Juni 2022 worden er nieuwe Stiltedagen ingepland.

Geen evenementen gevonden!