Mindful Art Healing met Jolien in het Stedelijk Museum Alkmaar

Mindful Art Healing Jolien

In het weekend, voor openingstijd, vindt er een stilteactiviteit plaats in het museum. We nodigen je uit om op een andere manier naar kunst kijken, in plaats vanuit een historisch oogpunt. Mindfulnesstrainer Jolien Posthumus laat je uit de dagelijkse drukte stappen om met aandacht bij de kunst aanwezig te zijn. Ook als je nog geen ervaring hebt met mindfulness ben je van harte welkom aan te sluiten! Nieuwsgierigheid naar deze manier van kunst ervaren, is voldoende.

Workshop
Mindfulness betekent simpelweg het bewustzijn wat je op dat moment doet, zonder hierover te oordelen. Mindful kijken naar kunst heeft een positief effect op lichaam en geest en levert een bijdrage aan de kwaliteit van leven. Je haalt meer uit de kunst door er bewust naar te kijken.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt keer op keer dat het trainen van mindfulness, kunst en cultuur, bijdraagt aan kwaliteit van leven, stressweerbaarheid en balans. Het verstevigt veerkracht; zowel in het omgaan met kleine, als in het omgaan met grote uitdagingen van het leven. Ze werken stress verlagend, bevorderen zelfontwikkeling en helpen ons anders tot angst, negatieve emoties en gedachten te verhouden.

Jolien Posthumus
Jolien Posthumus is hoogste graad mindfulnesstrainer en producent in de culturele- en welzijnssector. Jolien: “Mindfulness en kunst, ze raken, roeren en nodigen uit tot zelfonderzoek, creativiteit en reflectie. Mindfulness beoefenen draagt bij aan creativiteit, nieuwsgierigheid en compassie. Allemaal dingen waarmee we beter voor onszelf kunnen zorgen.”

Indeling

  • 09.00 – 09.15 ontvangst met koffie en thee
  • 09.15 – 10.30 workshop in tentoonstelling Weids!
  • 10.30 – 10.50 optioneel Q&A

Informatie

  • Data: zondag 25 juli, zaterdag 31 juli, zaterdag 7 augustus, zondag 8 augustus
  • Kosten: € 8,00 inclusief entreeticket voor bezoek na de workshop
  • Museumkaart en andere kortingskaarten niet geldig
  • Je mag gebruik maken van de kussentjes van het museum. Je eigen meditatie kussen meenemen is uiteraard ook prima.