Kwartiermaker Cultuur en Welzijn

Als ondernemende, creatieve en bevlogen Kwartiermaker Cultuur & Welzijn met expertise op het gebied van mindfulness (derde generatie cognitieve gedragstherapie), breng ik partijen, personen en potentiële partners samen om vanuit een idee samen iets nieuws te creëren. Het is mijn missie om maatschappelijk relevante thema’s te agenderen en met elkaar taboes te doorbreken zodat we gezamenlijk bijdragen aan een humane en compassievolle maatschappij.

Vaak ben ik betrokken als projectadviseur, aanjager en sparringpartner. Dit komt voort uit mijn jarenlange ervaring als zelfstandig producent en projectleider van programma’s rondom maatschappelijk relevante thema’s mentale gezondheid en welzijn. Ik heb daarbij mogen samenwerken met diverse toonaangevende samenwerkingspartners zoals het Museum van de Geest, Van Gogh Museum en Dance4Life waarvoor ik projecten heb geïnitieerd, begeleid en uitgevoerd.

Werkwijze
Met ruim 18 jaar ervaring op het gebied van Health & Wellbeing zorg ik voor het proces waarbij uit een zaadje, bestaande uit een mooi ideeën of initiatief, een kiemplant ontspruit die bijdraagt aan onze geestelijke gezondheid en gevoel van welbevinden. Ook werk ik, met name in groepen, met Deep Democracy. Dit is een methode voor democratische besluitvorming en conflicthantering, gericht op gelijkwaardigheid, transparantie en streven naar consent. 

Nieuwsgierig. Alle stemmen gehoord, alle ideeën op tafel. Okay met ongemak en het mag schuren en botsen. Dan weer verbinden, orde aanbrengen en gericht op de samenwerking en het doel van het project. Wanneer we als projectgroep volgens deze methodiek werken, benutten we het volledige potentieel van de hele groep, het team, en winnen we aan effectiviteit.

Human Dimensions: “Deep Democratie. Goede gesprekken. Betere conflicten. Beste besluiten. Sterke culturen”.

Dit zeggen anderen over Jolien:

  • Ze is een verbinder en aanjager
  • Heeft oog voor detail
  • Geeft anderen de ruimte
  • Ze luistert
  • Laat projecten perfect verlopen
  • Haar enthousiasme werkt aanstekelijk
  • Ze is zorgvuldig en toegewijd
  • Weet wat ze wil
  • Een vakvrouw, en rots in de branding


De Cultuur & Welzijn Moestuin

Als Kwartiermaker zorg ik dat uit een zaadje, bestaande uit een mooi idee of initiatief, een kiemplant ontspruit. Tijdens de proeftuin-periode geven we het zaadje aandacht, water en potgrond. In de proeftuinen worden ideeën uitgeprobeerd, getest en wordt er onderzoek gedaan, een soort LAB. Inmiddels is er een moestuin ontstaan waar, ook na de aanjaag- en opstartperiode, de projecten blijven groeien en bloeien.

Van elke proeftuin is diverse content beschikbaar, zijn er een of meerdere personen, partijen en/of organisaties bij betrokken en waar haalbaar ook onderzoeksresultaten die ik graag deel. Soms zijn de stekjes verpot en doorgeven aan een nieuwe eigenaar.

No Mud No Lotus – een van de bekende uitspraken van zenboeddhist en mindfulness leraar Thich Nhat Hanh. Zonder modder zal de lotusbloem nooit tot bloei komen. Elke proces kent momenten waar het lastig is, heeft een eigen ritme en kan met de juiste aandacht, skills en vertrouwen succesvol tot bloei komen.

Cultuur, Zorg en Welzijn

Mindfulness in het Museum

Mindfulness, Diversiteit en Inclusie

Mindfulness & Muziek